Існує кілька способів розпалити вугілля або вугільні брикети. У цій статті ми розповімо про найбільш простих і зручних з них.

Рідина для розпалювання

Перед тим, як розпалити паливні брикети, їх слід скропити спеціальною рідиною і почекати 5-7 хвилин поки вона вбереться, після чого слід підпалити вугілля за допомогою довгої скіпи. Через хвилин 15 після того, як вогонь добре розгориться, можна досипати вугілля. Незважаючи на відносну простоту даного методу, у нього є недолік - неприємний запах, який може вбратися в продукти і звести до мінімуму кулінарні хитрощі. Крім того використовувати таку рідину слід дуже обережно, якщо поблизу знаходяться діти.

як розпалювати вугілля для гриля на https://bbq24.com.ua
Сухий спирт
Натуральний деревне вугілля можна розпалити, використовуючи сухий спирт. Для цього паливні брикети викладається всередині гриля так, щоб по центру виявилася лунка, куди і поміщається шматок сухого спирту. Після того, як спирт підпалений, і вугілля розгорілися, можна додати паливо.

Використання стартера
Даний спосіб має на увазі використання сухого палива. Цей метод вибирають професійні грілери. Стартер являє собою сталевий циліндр, що має отвір для тяги і грати конусоподібної форми, на яку висипає вугілля. Під паливо поміщають тріску або папір, після того як вугілля в стартері дійде до потрібної кондиції, відкинувши спеціальну кришку, його висипають в барбекю. Застосовуючи стартер, важливо пам'ятати про те, що всередину пристрою забороняється лити рідину для розпалювання грилів – через скупчення газів можливий вибух.

Шанувальники всього екологічного можуть замість вугілля використовувати кубики з деревної тирси, що не містять парафіну.

Безпека перш за все
Регулювання спека в процесі приготування страв може здійснюватися шляхом рівномірного розподілу вугілля в грилі. Для цих цілей краще використовувати вилку з довгою ручкою або щипці. Припинити подачу повітря в пристрій можна, закривши вентиляційні отвори. Якщо спека достатньо, барбекю можна накрити кришкою.

розпалювання вогню в грилі
Зробити гріллінг безпечним вам допоможе чітке дотримання простих рекомендацій:

не можна використовувати горючі суміші, не призначені для гриля;
вогнегасник або відро з піском завжди повинні бути під рукою,
не рекомендується встановлювати барбекю поблизу будівлі;
при розпалюванні вугілля слід перебувати з підвітряного боку від обладнання;
уберегтися від опіків допоможуть спеціальні захисні рукавички та інструменти з довгими ручками;
після закінчення приготування страв потрібно простежити, щоб вугілля були добре засипані золою.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Чи потрібно встановлювати кондиціонер в квартирі?

What Equipment Do I Need to Start a Printing Business?